06 - 10291526    jessica@coachopdeveluwe.nl

Coaching in de buitenlucht

De afgelopen tijd is de vraag naar coaching enorm toegenomen. Deze groei is zichtbaar in alle sectoren en beroepsgroepen, bij zelfstandig ondernemers en bij werknemers in loondienst. Onze levens worden steeds drukker, er wordt meer van ons verwacht (werk, privé, sociaal leven... alle ballen in lucht houden) en we leven in een maatschappij waar we bijna 24 uur per dag 'aan' staan. Ons cognitieve brein wordt gedurende de dag veel belast door onder andere ons werk en onze smartphone. Daar kun je soms overweldigd door raken, waardoor je je energieloos, moe of zoekende kunt voelen. Veerkracht en vitaliteit zijn belangrijke graadmeters. Als je lekker in je vel zit, merk je dat ook in je werk. Daarom ondersteunen steeds meer bedrijven hun werknemers door het faciliteren van coaching en bijvoorbeeld een persoonlijk opleidingsbudget wat hiervoor gebruikt kan worden. En ben je zelfstandig ondernemer, dan is coaching aftrekbaar.


Waarom coaching in de buitenlucht?

Voel jij je vaak moe, gestresst, energieloos? Heb je moeite om je te focussen door de wirwar aan gedachten? Denk je veel na over wat je nu wilt en kunt in het leven of op je werk? Voel je een sluimerende ontevredenheid die maar niet weg wil gaan, wat je ook probeert? Wil je gewoon weer zin hebben in het leven of je werk? Of wil je beter in contact staan met jezelf, met je gevoel en met wat jij nu écht belangrijk zodat je de juiste stappen kunt gaan zetten?

Met coaching in de buitenlucht begeleid ik mensen zoals jij die met dit soort vragen, twijfels en gedachten rondlopen. Coaching in de buitenlucht, of wandelcoaching, is niet anders dan gewone 1-op-1 coaching, behalve dan dat we lekker buiten zijn. Ik ben geschoold in de Mindful Run-methode en pas dit samen met andere coachingstechnieken (o.a. afkomstig uit NLP, TA en ik gebruik ook graag creatieve werkvormen) toe tijdens onze sessies. Hiertoe heb ik diverse coachingsopleidingen gevolgd. De Mindful Run-methode betekent lichaamsbeweging zonder prestatiedruk in combinatie met ademhaling, cognitieve en mentale coaching in de buitenlucht. Doordat je op deze manier uit je hoofd komt, je weer bewuster wordt van je lijf, beter in contact komt met jezelf, noem ik het ook wel Mindful Coachen. We gaan samen de natuur in, waar we de rust en ruimte opzoeken zodat die ook letterlijk in jouw hoofd kan ontstaan. Samen verkennen we al wandelend jouw coachvraag en help ik jou bij het (her)vinden van je balans en het uitzetten van vervolgstappen.

Coaching in de buitenlucht heeft diverse voordelen ten opzichte van coaching in een binnenruimte. Voor mij is coaching in de buitenlucht een geweldige, effectieve combinatie om tot nieuwe inzichten te komen. Je creëert een moment rust voor jezelf en het is natuurlijk heerlijk om even in de frisse lucht en de natuur te zijn, zeker wanneer je een baan hebt waarbij je voornamelijk binnen zit. Maar wist je ook dat:

 • Je door te wandelen automatisch endorfine en dopamine aanmaakt, waardoor je je blijer voelt en je lekkerder in je vel komt te zitten?
 • Wandelen je creatiever maakt? Doordat je tijdens het wandelen de druk van de dag makkelijker van je af kunt laten vallen, is er weer ruimte om te mijmeren en creatief te zijn.
 • Wandelen je empatischer maakt? Daardoor kom je tijdens een wandeling vaak net een paar gesprekslagen verder dan normaal.
 • Wandelen je letterlijk in beweging brengt, maar ook mentaal je energie weer gaat stromen? Na een wandeling heb je vaak ineens de oplossing voor een probleem waar je al de hele ochtend over liep te piekeren.
 • Praten tijdens een wandeling meer ruimte biedt voor stiltes, reflectie en nadenken?
 • Het bewezen makkelijker is om jezelf te uiten wanneer je wandelt? Praten tijdens het lopen geeft een vrijer gevoel, bijvoorbeeld doordat je elkaar niet hoeft aan te kijken.
 • De rust, symboliek en schoonheid van de natuur als een natuurlijke spiegel kan werken waar veel inspiratie en inzicht uit te halen is?


Ik wil coaching in de buitenlucht!

Elk traject start met een vrijblijvende, gratis intakeom kennis te maken en jouw coachvraag duidelijk te krijgen. Aan het eind van het intakegesprek is jouw coachvraag helder en in de daaropvolgende coachgesprekken gaan we daarmee aan de slag. Op basis van de intake bepalen we samen hoe een traject eruit zal zien en wordt een offerte opgesteld. Een sessie duurt ca. 1,5 à 2 uur.

Ben je nieuwsgierig maar weet je niet of een heel traject iets is voor jou? Dan kun je door middel van een introductiesessie kennismaken met coaching in de buitenlucht. Deze introductie duurt 1 uur, waarbij ik je laat kennismaken met een paar basiselementen en we een deel van je coachvraag kunnen bespreken.

Kijk voor het aanbod en tarieven onder het kopje "tarieven".


Een aantal voorbeelden van vragen waarmee het vaak begint bij mijn coachees:

 • Ik voel me niet gelukkig, alsof ik uit balans ben en ik herken mezelf niet. Ik voel me moe en energieloos.
 • ‘Het leven is toch meer dan dit?’, denk ik regelmatig. Ik voel me geleefd door mijn drukke leven.
 • Ik heb weinig energie, maar weet niet precies hoe dit komt. Waar krijg ik nou energie van?
 • Ik voel me onzeker, hoe krijg ik meer zelfvertrouwen en kan ik meer van mezelf laten zien?
 • Piekeren doe jij dagelijks. ‘Maar ik heb toch alles? Waarom voel ik me zo ontevreden?’ denk je regelmatig.
 • Je weet niet precies meer wat je nu zelf belangrijk vindt en wilt in het leven. Daardoor pas je je vaak aan en vergeet je jezelf.