06 - 10291526    jessica@coachopdeveluwe.nl

Mindful Run Apeldoorn

De cursussen van Mindful Run hebben als doel om jou beter laten te ademen, zodat je gemakkelijker en beter leert (hard)lopen. De 5-weekse cursus is een combinatie van mindfulness, ademhalingstechnieken en hardlopen/wandelen, met als resultaat MINDER STRESS en MEER ENERGIE.

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Run laat je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het hardlopen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het 'hier en nu' te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel hardlopers ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Run gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je in ademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het hardlopen.

Hardlopen/Wandelen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Run leert je hoe je volop van het hardlopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het 'hier en nu'.


Wat kost het?

Als gecertificeerd Mindful Run-instructeur verzorg ik in Apeldoorn de 5-weekse cursus Mindful Run en Mindful Walk voor particulieren. De cursuskosten bedragen €95,– voor 5 bijeenkomsten van 1,5 uur. De cursussen zijn altijd in een kleine groep (max 8 deelnemers). Voor een individuele cursus geldt een ander tarief, neem dan contact met me op voor de mogelijkheden.

Je leert mindful hardlopen/wandelen en krijgt binnen de groep ruimte voor je eigen ontwikkeling. Leren van en met elkaar waarbij er afwisselend aandacht wordt besteed aan theorie en praktijk. De 5 trainingen van 1,5 uur zijn zo opgezet dat iedereen kan deelnemen, ongeacht het niveau. Tijdens de cursus doe je verrassende inzichten op waardoor je prestaties verbeteren. De cursus bied ik op meerdere locaties aan in Apeldoorn en ik richt me op verschillende doelgroepen.

Startdata & aanmelden

In juni en juli starten er weer diverse cursussen! Voor de actuele startdata en mogelijkheden, kijk onder het kopje "aanmelden" of kijk op de website van Mindful Run en houdt mijn social media kanalen in de gaten voor updates.

Aanmelden kan direct via onderstaande knop of via email.